• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Heta räkor med papas arrugadas

17 röster
40 min
4
Heta räkor med papas arrugadas
Foto: TV4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Heta räkor

  • 400 g skalade räkor
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g smör
  • 300 g romanticatomater
  • 2 salladslökar
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Aioli

  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 tsk citronsaft
  • 2,5 dl matolja
  • 0,5 dl olivolja, av bra kvalitet
  • salt

Papas arrugadas

  • 600 g delikatesspotatis, med skalet kvar
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt

Garnering

  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Papas arrugadas
    Koka potatisarna i vatten och salt tills de är mjuka.
  2. Aioli
    Vispa ihop äggulor, senap, vitlök och citron. Vispa försiktigt i matoljan, droppvis i början, lite i taget. Avsluta med att vispa ner olivoljan. Smaka av med salt.
  3. Heta räkor
    Skiva chili och vitlök tunt. Fräs mjuka i olivolja och smör.
  4. Halvera tomaterna. Skiva salladslöken. Blanda i tomater, salladslök, räkor och persilja i chilismöret och rör runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera räkorna med potatis, aioli och gärna ett gott bröd till.
  6. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda räkrätt. /Köket-redaktionen
25 juli 2020