Heta räkor med papas arrugadas
Heta räkor med papas arrugadas
21 ingredienser
40 min
Lyxig middag med spanska smaker. Räkor vänds runt i rikligt med smör smaksatt med chili, vitlök och olivolja samt aioli och saltkokt potatis.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Heta räkor
- 400 g skalade räkor
- 2 röda chilifrukter
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 100 g smör
- 300 g romanticatomater
- 2 salladslökar
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- salt
- svartpeppar
Aioli
- 2 äggulor, rumsvarma
- 1 tsk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 tsk citronsaft
- 2,5 dl matolja
- 0,5 dl olivolja, av bra kvalitet
- salt
Papas arrugadas
- 600 g delikatesspotatis, med skalet kvar
- 1 l vatten
- 1 dl salt
Garnering
- färsk bladpersilja
Gör så här
Papas arrugadas
- Koka potatisarna i vatten och salt tills de är mjuka.
Aioli
- Vispa ihop äggulor, senap, vitlök och citron. Vispa försiktigt i matoljan, droppvis i början, lite i taget. Avsluta med att vispa ner olivoljan. Smaka av med salt.
Heta räkor
- Skiva chili och vitlök tunt. Fräs mjuka i olivolja och smör.
- Halvera tomaterna. Skiva salladslöken. Blanda i tomater, salladslök, räkor och persilja i chilismöret och rör runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera räkorna med potatis, aioli och gärna ett gott bröd till.
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda räkrätt. /Köket-redaktionen