Heta räkor i tomat- och currysås

Heta räkor i tomat- och currysås
Foto: TV4

Heta räkor i tomat- och currysås

6

10 ingredienser

30 min

Räkor i en het currysås med tomat och frasigt vitlöksbröd är enkel förrätt där såsen med fördel görs i förväg. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g skalade räkor
  • 3 tsk curry, stark
  • 400 g tomatsås (färdig på burk)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 skivor surdegsbröd (alt lantbröd)
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 krm vitlökspulver

Gör så här

  1. Räkor
    Finstrimla purjolök och paprika. Fräs purjolök och paprika i rapsolja tills de mjuknar. Tillsätt curryn och rör om. Rör i tomatsåsen och hetta upp. Tillsätt crème fraiche och låt allt puttra i ca 5 min. Lägg i räkorna strax innan servering. Låt allt bli varmt, men låt det inte koka.
  2. Räkor
    Skär brödet i centimeterbreda stavar, lägg brödet i ugnsfast form och ringla olivolja över samt krydda med vitlökspulver. Grädda i ugn i ca 5 min tills brödet blivit knaprigt.