Hemgjorda fiskbullar i currysås

45 m
4
Hemgjorda fiskbullar i currysås
Foto: Ulrika Pousette
45 m
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, skinn och benfri (kolja, torsk, sej, gös, gädda)
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl grädde
  • 3 dl ris
  • 4 msk smör
  • 4 msk gul curry
  • 1 dl kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 0,5 huvud blomkål, i bitar om 2 x 2 cm
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk rapsolja

Vuxenfiering av smakerna

  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk grovt hackad mandel
  • 1 msk grovt hackad koriander

Gör så här

  1. Gör fiskfärsen: Lägg fisk, ägg, potatismjöl och salt i en matberedare och mixa blandningen slät. Fortsätt mixa och tillsätt 2 dl grädde, lite i taget. Ställ in i kylen.
  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Fräs 1 msk smör och curry i en kastrull under ett par minuter. Tillsätt 3 dl grädde och 1 dl buljong, koka upp. Lägg i blomkålen och låt koka i 3 minuter.
  4. Lyft upp blomkålen och spara vid sidan av. Håll vätskan varm.
  5. I en annan kastrull, smält 2 msk smör och vispa ner mjölet. Tillsätt den varma vätskan under omröring, koka upp och låt koka försiktigt i 5 minuter.
  6. Ta ut fiskfärsen ur kylen och rull 12-16 fiskbullar. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i 4-6 minuter.
  7. Häll såsen över de stekta fiskbullarna och tillsätt blomkålen, ge det ett uppkok och servera sen med ris.
  8. Servera riven ingefära, hackad mandel och koriander vid sidan av.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept