Hemgjord vegetarisk korv

49 röster
30 m
4

Stoppa din egna korv på vegetariskt vis! Välj fjälster av cellulosa och fyll med en riktigt smakrik "korv"-smet!

Cellulosafjälster är fritt från animalier, men får du inte tag på det går det att forma korvar och lägga på en bit folie och snurra folien tätt omkring så korvens form håller sig.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök, fint hackad
  • 3 msk kokosfett eller olivolja
  • 6 klyftor vitlök, pressade eller fint hackade
  • 5 dl kokta vetekorn, eller kokt råris
  • 2 dl hummus
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 msk maizena
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 röd chili, fint hackad utan kärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 kvist salvia (eller 1 tsk torkad)
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk cayenne
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rött vin
  • ev. vegetarisk buljong om det behövs att späda smeten med
  • 2 meter fjälster

Gör så här

  1. Fräs löken glansig i en msk av oljan. Tillsätt vitlök och fräs lite försiktigt. Ta av från plattan.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke, utom vinäger och vin. Flytta över till en assistent med knivar och kör till grov mix, inte puré.
  3. Tillsätt vinäger, vin och grönsaksbuljong efter behov. Om du vill kan du istället köra blandningen genom korvkvarnen och då med 4-5 mm hålskiva, mixa i så fall i vätskan efteråt.
  4. Det går bra att provsteka lite av smeten innan man går vidare till näste steg.
  5. Stoppa smeten i fjälster av önskad grovlek och forma snygga korvar, eller forma korvar på en bit folie och snurra folien tätt omkring så korvens form håller sig.
  6. Stek eller grilla korvarna!
8 september 2016

Fler goda recept