Hemgjord pasta med krämig räksås

14 röster
1 h
4

Att göra egen pasta är lättare än du tror, bara du har en pastamaskin. Här serveras hemgjorda tagliatelle med en krämig räksås. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Pasta

  • 4 ekologiska ägg
  • 5 dl durumvetemjöl

Räksås

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • färsk persilja
  • färsk fransk dragon
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 500 g handskalade räkor
  • smör eller margarin att steka i
  • salt, vitpeppar, svartpeppar

Gör så här

  1. Pasta
    Häll upp mjölet på ett bord, gör en grop i mitten och knäck i ett ägg i taget och blanda efter varje.
  2. Knåda degen tills den blir slät och plasta in med plastfolie och låt vila i kylen 30 minuter. Använd pastamaskin och gör önskad pasta, tagliatelle är att rekommendera.
  3. Låt pastan hängtorka medan du förbereder räksåsen, 15 minuter. Koka sedan pastan al dente i 3-4 minuter.
  4. Räksås
    Hacka löken och stek i rikligt med smör/margarin 2-3 minuter. Tillsätt puré, chilisås, matlagningsgrädde och färska örter. Blanda samman och tillsätt räkorna, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den nykokta pastan med räksåsen.
25 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept