Hemgjord pasta i tomat- och saffranssås med burrata

POPULÄRT
koket.se
Egen pasta i tomat- och saffransås med burrata
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Hemgjord pasta i tomat- och saffranssås med burrata

14 ingredienser

1 h

Av en snabb och enkel pastadeg på bara mjöl och vatten formas små kupformade snäckor, cavatelli på italienska. Pastan vänds runt och kokar färdigt i en tomat- och saffransdoftande sås och toppas vid servering med gräddfyllda färskosten burrata. Ljuvligt gott!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 dl durumvetemjöl
  • 2,5 dl vatten
  • salt
  • 500 g hela konserverade tomater
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 g saffran
  • salt

Topping

  • 2 burrata
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Blanda sedan ihop vatten, durumvetemjöl och salt.
  2. Knåda ihop till en deg i ca 10-15 minuter. Låt vila insvept i plastfolie i rumstemperatur.
  3. Skala och skiva vitlök tunt. Stek den mjuk i smör och olivolja.
  4. Häll på saffran och tomater och låt koka utan lock, salta.
  5. Rulla degen till långa smala korvar och skär dem sedan i små korvar. Tryck först till degen med tummen, tryck och dra den sedan mot dig på en omjölad yta så att korven rullar ihop sig. Upprepa och lägg dem på mjölad yta.
  6. Stek panko gyllene i olivolja. Tillsätt chiliflakes och ta från värmen och låt svalna.
  7. Skiva gräslöken väldigt tunt. Blanda ned i pankon.
  8. Koka pastan i ca 3 minuter, spara pastavattnet.
  9. Vänd ned pastan i tomatsåsen och späd med pastavattnet. Låt pastan koka klart i såsen.
  10. Dela burratan.
  11. Servera pastan med burrata och panko på toppen!