Helstekt griljerad rotselleri
Helstekt griljerad rotselleri
10 ingredienser
1,5-2 h
Byt ut julskinkan mot helstekt och griljerad rotselleri smaksatt med nejlika, apelsin och senap. Ett gott alternativ till ett grönare julbord.
Ingredienser
- ca 800 g hel rotselleri
- 5 kvistar timjan
- olivolja
- 0,5 msk flingsalt
- 0,5 msk malen svartpeppar
- 1,5 tsk malen nejlika
- 1 apelsin
- 1 äggula
- 2 msk grov sötstark senap
- ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala rotsellerin och smörj den runt om med olivolja. Strö över flingsalt, svartpeppar och mald nejlika.
- Lägg rotsellerin i en ugnsform och ringla ytterligare lite olja över, banka sönder timjanskvistarna och lägg i formen.
- Baka av i 45 minuter. Ös med oljan i formen och låt bakas i ytterligare 45 minuter.
- Vid gratinering; Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop apelsinzest med äggula och senap. Bred smeten på rotsellerin och pudra sedan med ströbrödet. Griljera i cirka 10 minuter.
- Låt vila i 20 minuter och skiva sedan tunt.