Helstekt fläskfilé med tomatsallad

42 röster
45 m
4

Den här helstekta fläskfilén passar lika bra på sommarbuffén som på middagsbordet! Servera gärna med Tommys krämiga vitlöks- parmesansås.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 700 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • 1 knippe gul färsklök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja, fin och god
  • 3 msk kapris
  • 500 g tomater, blandade i olika färger och former
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Putsa bort silverhinnan och eventuella senor på köttet. Salta och peppra rikligt runt om och bryn sedan i en varm stekpanna så fläskfilén får yta runt om. Stek i ugnen i cirka 20-35 minuter, använd en termometer för bästa resultat. Tommy föredrar 60-65 grader, men rekommendationen är 70 grader i innertemperatur.
  3. Skiva all lök och örterna tunt och fint.
  4. Blanda senap i en bunke, tillsätt honung och vitvinsvinäger. Blanda runt och slå på olivoljan medan du blandar, det behöver inte binda som tex. en majonnäs. Fortsätt med att blanda i kapris, lök och örter.
  5. Dela alla tomater och lägg på ett stort fat. Klicka ut dressingen och ta ut köttet, låt det vila ca 10-15 min innan du skär i det. Toppa salladen med tunt skivad fläskfilé.
21 maj 2016

Laddar fler recept...