Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

Av: Peter - Nora/Lindesberg

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20m

Havskräftor, grillade i ugn, serveras med smör som får smak av fräsch citron samt dragon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 havskräftor, färska
  • 1 msk fänkålsfrö
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • rapsolja, till pensling

Citron- och dragonsmör

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 citroner, saft och zest
  • 2 msk dragon, strimlad
  • 1 msk dill, skuren
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Servering

  • nybakat bröd

Gör så här

Citron- och dragonsmör

  1. Smält 50 g av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något.
  2. Blanda ner citronsaften, citronzesten, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar.
  3. Rulla in örtsmöret i folie och lägg det i kyl, eller täck skålen med plast och ställ i kyl.

Kräftor

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela kräftorna på längden
  3. .Rosta fänkålsfröna i het panna i ca 2 minuter
  4. .Strö salt, peppar och fänkålsfrön på havskräftorna.
  5. Pensla varje kräfta med lite olja och grilla dem i 2-3 minuter i ugnen.

Servering

  1. Servera kräftorna nygrillade med skivor av kryddsmör och nybakat bröd.