Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

4 röster
20m
4
20m
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 havskräftor, färska
  • 1 msk fänkålsfrön
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • rapsolja, till pensling

Citron- och dragonsmör

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 citroner, saft och zest
  • 2 msk dragon, strimlad
  • 1 msk dill, skuren
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Servering

  • nybakat bröd

Gör så här

  1. Citron- och dragonsmör
    
Smält 50 g av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något.
  2. Blanda ner citronsaften, citronzesten, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar.
  3. Rulla in örtsmöret i folie och lägg det i kyl, eller täck skålen med plast och ställ i kyl.
  4. 
Kräftor

    Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela kräftorna på längden
  6. .Rosta fänkålsfröna i het panna i ca 2 minuter
  7. .Strö salt, peppar och fänkålsfrön på havskräftorna.
  8. Pensla varje kräfta med lite olja och grilla dem i 2-3 minuter i ugnen.
  9. Servering
    Servera kräftorna nygrillade med skivor av kryddsmör och nybakat bröd.
7 september 2017

Fler goda recept