Tyst, ful och glad

Tyst, ful och glad
Foto: TV4

Tyst, ful och glad

Av: Hasse Brontén

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

15 min

En fisk och skaldjursceviche dränkt i lime.

Hasse bjöd även på
Lammracks
Hallonyoghurtglass

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g marulk
  • 50 g lax
  • 50 g pilgrimsmussla
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 1 salladslök
  • honung
  • olivolja
  • 10 limefrukter
  • färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Koka upp marulk, lax och musslor i lime efter att ha skivat allt i jämnstora tärningar.
  2. Låt det ligga i ca tre timmar.
  3. Rör om och se till at det är genomkokt.
  4. Hacka de andra ingredienserna i samma storlek.
  5. Blanda i och tillsätt balsamvinäger och honung.
  6. Avsluta med salt.

VIntips
Santa Ana ECO Torrontes, Artnr 75599