Lammracks

Foto: Tv4
Lammracks
12 ingredienser
1h
serveras med potatisstomp och schyssta lökar. /Hasse Brontén
Vintips
Château de Seguin, art nr 3958
Hasse bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 400 g lammrack
- mjölig potatis
- vitlök
- 1 citron
- persilja
- färsk rosmarin
- färsk timjan
- rucolasallad
- 1 rödlök
- 1 päron
- Pinjenötter, liten påse
- Hallonvinaigrette
Gör så här
- Marinera lammet med olja, rosmarin och timjan.
- Vändstek köttet i en stekpanna.
- Koka potatisen och blanda sedan in rostad vitlök, citron, olivolja och salt.
- Pressa potatisen, men inte för mycket så det blir mos, den ska vara lite klumpig.
- Lägg upp lammet, potatisen samt salladen på tallriken och ringla olja och hallonvinaigrette över salladen.