Blåbärspannkakor med quinoamjöl

Blåbärspannkakor med quinoamjöl
Foto: Hanna Göransson
Hanna Göransson
Hanna Göransson

Blåbärspannkakor med quinoamjöl

17

11 ingredienser

null

Du kan även använda andra mjölsorter till pannkakorna, till exempel bovetemjöl, kikärtsmjöl eller nötmjöl.

Ingredienser

portioner7 st
  • 1,5 dl quinoamjöl
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm örtsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1,5 dl valfri mjölk
  • 1 dl blåbär
  • kokosolja, till stekning

Till servering

  • blåbär
  • agavesirap

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägg och mjölk till en fin jämn smet. Låt stå och vila i 5 minuter. Rör till sist ner blåbären.
  2. Hetta upp en stekpanna till högsta värme och tillsätt lite kokosolja. Sänk till medelvärme och stek pannkakorna gyllenbruna på varje sida. Späd eventuellt smeten med lite vatten om den
    blivit för tjock.
  3. Servera med mer blåbär och gärna lite ringlad agavesirap på toppen.