Handsallad av primörer med citron- och kaprisdressing

Handsallad av primörer med citron- och kaprisdressing
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Handsallad av primörer med citron- och kaprisdressing

14 ingredienser

20 m

Plockmat! Det finns ju inget bättre, servera vilka grönsaker som helst till den goda dressingen. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 förp sockerärtor
  • 1 knippe rädisa
  • 1 knippe morötter (späda)
  • 1 stjälkselleri
  • 1 endive
  • 1 gemsalladshuvud

dressing

  • 100 g kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • 1 litet knippe persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa grönsakerna. Ta av den träiga roten på sparrisen och blanchera sparris och sockerärter i 30 sekunder, lägg sedan direkt i iskallt vatten.
  2. Skölj rädisor men behåll blasten. Skrubba morötter.
  3. Använd enbart hjärtat på sellerin, de stjälkarna är spädast.
  4. Skär av roten på endive och gemsalladen och ta isär bladen.
  5. Häll av spadet från kapris och hacka sedan kapris, vitlök och persilja väldigt fint. Blanda med oljan, saften från halva citronen, lite citronskal och smaka av med lite salt och peppar.
  6. Lägg upp grönsakerna fint på ett fat och ställ dit dressingen, doppa grönsakerna i dressingen!