Handsallad av primörer med citron- och kaprisdressing

9 röster
20 m
4
Handsallad av primörer med citron- och kaprisdressing
Foto: Siri Barje

Plockmat! Det finns ju inget bättre, servera vilka grönsaker som helst till den goda dressingen. /Siri

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 förp sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 stjälkselleri
  • 1 endive
  • 1 gemsalladshuvud

Dressing

  • 100 g kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • 1 litet knippe persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa grönsakerna. Ta av den träiga roten på sparrisen och blanchera sparris och sockerärter i 30 sekunder, lägg sedan direkt i iskallt vatten.
  2. Skölj rädisor men behåll blasten. Skrubba morötter.
  3. Använd enbart hjärtat på sellerin, de stjälkarna är spädast.
  4. Skär av roten på endive och gemsalladen och ta isär bladen.
  5. Häll av spadet från kapris och hacka sedan kapris, vitlök och persilja väldigt fint. Blanda med oljan, saften från halva citronen, lite citronskal och smaka av med lite salt och peppar.
  6. Lägg upp grönsakerna fint på ett fat och ställ dit dressingen, doppa grönsakerna i dressingen!
1 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept