Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon

Foto: Tv4
Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon
13 ingredienser
Rimmad torskrygg toppad med knaperstekt bacon och bubblig sås. Serveras med färgglada primörer från sommarens skörd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
champagnesås
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk fiskfond
- 1 tsk fransk ljus senap
- 1 dl champagne
Fisk och bacon
- 800 g torskrygg
- 1 tsk salt
- 1 msk smör
- 1 förp bacon
Kokta primörer
- 4 morötter
- 6 sparrispotatisar
- 8 gröna sparrisar
- 1 förp haricots verts
- 2 tsk salt
Gör så här
Champagnesås
- Blanda crème fraiche, fiskfond och senap i en kastrull - gärna i en som kan tas till bordet.
- Ge blandningen ett uppkok inför serveringen, ta kastrullen till bordet och häll ner 1 dl champagne.
- Lägg upp fisk, potatis och ärter på varma tallrikar, häll den skummande såsen runtom och toppa med bacon.
Torsk och bacon
- Ta fram fisken ur kylen 1 timma innan servering. Salta bitarna på båda sidorna och låt den sedan stå övertäckt tills den ska tillagas.
- Hetta upp stekpannan och tillsätt smöret. Låt det smälta och lägg sedan fisken med köttsidan neråt.
- Låt den bryna några minuter och vänd sedan fisken när den fått en gyllenbrun yta.
- Ta bort från stekpanna och placera fisken i ugnssäker form och placera i ugnen tills den har nått en innertemperatur på 56-58 grader, cirka 8-10 minuter på 150 grader.
- Tärna baconen. Lägg i det i en het panna och sänk därefter ner värmen till hälften. Bryn tills det fått fin färg och börjar bli knaprigt.
Kokta primörer
- Koka primörerna i saltat vatten.