Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon

Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon
Foto: Tv4

Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon

Av: Sara - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Rimmad torskrygg toppad med knaperstekt bacon och bubblig sås. Serveras med färgglada primörer från sommarens skörd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

champagnesås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk fiskfond
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 dl champagne

Fisk och bacon

  • 800 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 förp bacon

Kokta primörer

  • 4 morötter
  • 6 sparrispotatisar
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 förp haricots verts
  • 2 tsk salt

Gör så här

Champagnesås

  1. Blanda crème fraiche, fiskfond och senap i en kastrull - gärna i en som kan tas till bordet.
  2. Ge blandningen ett uppkok inför serveringen, ta kastrullen till bordet och häll ner 1 dl champagne.
  3. Lägg upp fisk, potatis och ärter på varma tallrikar, häll den skummande såsen runtom och toppa med bacon.

Torsk och bacon

  1. Ta fram fisken ur kylen 1 timma innan servering. Salta bitarna på båda sidorna och låt den sedan stå övertäckt tills den ska tillagas.
  2. Hetta upp stekpannan och tillsätt smöret. Låt det smälta och lägg sedan fisken med köttsidan neråt.
  3. Låt den bryna några minuter och vänd sedan fisken när den fått en gyllenbrun yta.
  4. Ta bort från stekpanna och placera fisken i ugnssäker form och placera i ugnen tills den har nått en innertemperatur på 56-58 grader, cirka 8-10 minuter på 150 grader.
  5. Tärna baconen. Lägg i det i en het panna och sänk därefter ner värmen till hälften. Bryn tills det fått fin färg och börjar bli knaprigt.

Kokta primörer

  1. Koka primörerna i saltat vatten.