Halvhet majssoppa med kokosmjölk och ceviche

koket.se
Halvhet majssoppa med kokosmjölk och ceviche
Foto: TV4

Halvhet majssoppa med kokosmjölk och ceviche

Av: Per - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

20 min + 2 h

Soppa med majs, chili och kokosmjölk. Serveras med ceviche gjord på hälleflundra, avokado och mango. Jättegod som förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Per - Varberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl kokosmjölk
  • 720 g majs
  • 0,5 chilifrukt
  • paprika

Ceviche

  • 200 g hälleflundra
  • 2 limefrukter
  • 1 avokado
  • 0,5 mango
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 msk koriander
  • 1-2 msk olivolja
  • 4 klyftor limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Soppa
  2. Dela chilifrukt och ta bort kärnor, hacka fint. Blanda chili med majs och vatten i en kastrull och koka upp.
  3. Tillsätt kokosmjölk och mixa slät med stavmixer, tillsätt vinäger och smaka av med salt. Hetta upp och garnera med paprika.
  4. Ceviche
  5. Skär fisk i små bitar, lägg i bunke och pressa de två limefrukterna över. Lägg över plast och låt stå svalt ca 2 timmar.
  6. Skala och kärna ur avokado och mango. Skär dem i lika stora bitar som fisken. Blanda sedan med fisken.
  7. Strimla lök, dela och kärna ur och finhacka chili. Blanda sedan alltsammans. Blanda i koriander och häll på önskad mängd olivolja och smaka av med salt. Garnera med lime vid servering.