Fläskfilé tonnato

Fläskfilé tonnato
Foto: tv4

Fläskfilé tonnato

Av: Malin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

ca 45 min

Helstekt fläskfilé toppas med en härlig tonfiskröra, ruccola och olivolja. Passar perfekt som snabblagad fredagsmiddag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
artnr 2820 Punto nino Pinot Noir

Ingredienser

portioner

Fläskfilé tonnato

  • 400 g fläskfilé

marinad

  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • färska örter (eller torkade, t ex timjan, persilja, rosmarin)

Tonfiskröra

  • 225 g tonfisk i olja, avrunnen
  • 3 msk kapris
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 6 msk majonnäs
  • rucolasallad, till servering
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Putsa fläskfilén och skär bort senor.
  3. Lägg fläskfilén i en skål och tillsätt marinaden. Blanda runt och låt filén marinera i kylen övertäckt i en halvtimme. Hit kan du förbereda och marinera längre, ex. över natten.
  4. Stek fläskfilén på hög värme så att den får en fin färg.
  5. Lägg fläskfilén i en ugnssäkerform, stick i en ugnstermometer i den tjockaste delen på fläskfilén, stoppa in formen i ugnen. Fläskfilén ska nå mellan 65-67grader. Låt köttet vila i ca 10-15 min i aluminiumfolie efter att du har tagit ut den ur ugnen.
  6. Gör en sås av tonfisk, kapris, persilja och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skiva köttet tunt och lägg upp det på tallrikar. Bred såsen på köttet, lägg på rucola, droppa på olivolja och servera.