Dillslungade skaldjur på palsternackscrème

koket.se
Dillslungade skaldjur på palsternackscrème
Foto: TV4

Dillslungade skaldjur på palsternackscrème

12 ingredienser

40 min

Räkor och kräftstjärtar med dill serveras på palsternackskräm och toppas med rågbrödskrutonger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 125 g räkor
  • 125 g kräftstjärt
  • 0,5 dl dill
  • 0,5 citron, lite skal och juice
  • 200 g palsternacka
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl grädde
  • salt
  • 0,5 krm strösocker
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 msk smör
  • 3-4 kvistar ärtskott, till dekoration

Gör så här

  1. Skala palsternacka och dela den i mindre bitar. Koka den tillsammans med grädde och mjölk och lite salt tills den mjuknar. Mixa den fint och smaka av med salt och lite socker.
  2. Blanda samman räkor, kräftor tillsammans med 2 msk finhackad dill och lite rivet citronskal. Pressa lite av citronen över räkorna och kräftorna. Ställ i kylen och låt vila.
  3. Skär brödet i fina små tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek brödet så det blir krispigt. Krydda med lite salt. Ta av och låt svalna.
  4. Lägg upp på tallrik med purén i botten, sedan skaldjuren och toppa med brödkrutonger.