Sufflé au fromage

koket.se
Sufflé au fromage
Foto: TV4

Sufflé au fromage

12 ingredienser

50 min

Sufflé är enklare än du tror. Här är ett recept på en sufflé med riven prästost och fräsch grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ostsufflé

  • 1,5 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl prästost, riven
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm peppar

sallad

  • 0,5 isbergssallad
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk gotlandsdressing med senap och vitlök

Gör så här

  1. Ostsufflé
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fräs samman smör och mjöl. Späd med mjölk, lite i taget, och låt koka 3-5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och vispa i äggulorna. Tillsätt ost och kryddor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  3. Häll i 4 smorda portionsformar. Gräddas i 25-30 minuter.
  4. Sallad
    Skär sallad, tomat och lök i önskad storlek och form. Häll över dressing och blanda om.
  5. Servera sufflén i portionsformar tillsammans med salladen.