Räkcocktail med endiver

0 röster
15 min
4

Klassiska förrätten räkcocktail med sallad, endiver och rostat bröd. Toppas med majonnäsdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g färska räkor
  • 1 isbergssallad (litet huvud)
  • 1 endiver
  • 1 citron, till garnering
  • dill, till garnering
  • 4 skivor bröd, rostat

Dressing

  • 6 msk majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skala räkor.
  2. Skölj och strimla sallad.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg en bädd av salladsstrimlor i cocktailglaset, därefter räkor och dressing, garnera med citron och dillkvist. Servera med rostat bröd till.
13 november 2014

Laddar fler recept