Räkcocktail med endiver

Räkcocktail
Foto: TV4

Räkcocktail med endiver

0

4 steg att laga

10 ingredienser

15 min

Klassiska förrätten räkcocktail med sallad, endiver och rostat bröd. Toppas med majonnäsdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 700 g färska räkor
  • 1 isbergssallad (litet huvud)
  • 1 endive
  • 1 citron, till garnering
  • dill, till garnering
  • 4 skivor bröd, rostat

dressing

  • 6 msk majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skala räkor.
  2. Skölj och strimla sallad.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg en bädd av salladsstrimlor i cocktailglaset, därefter räkor och dressing, garnera med citron och dillkvist. Servera med rostat bröd till.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer