Laxbakelse på grönbädd toppad med gravad lax och räkor

Foto: TV4
Laxbakelse på grönbädd toppad med gravad lax och räkor
9 ingredienser
30 min
Lyxig laxbakelse med ägg och räkor. Som en smörgåstårta i miniformat.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 ägg, kokta
- 200 g kallrökt lax
- 1 knippe färsk dill
- 2 dl crème fraîche
- ev 1 tsk salt
- 4-8 franskskivor (beroende på storlek)
- ca 100 g gravad lax
- ca 80 g räkor
- grönsallad
Gör så här
- Koka äggen i 8 minuter och låt svalna.
- Klipp/skär den kallrökta laxen i små bitar.
- Hacka dillen men spara hälften till garneringen.
- Skala och hacka äggen.
- Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt crème fraiche. Ev tillsätt salt men smaka av innan beroende på hur stark smaken är på laxen.
- Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och klicka sedan på laxsmeten. Därefter lägger man sedan på ett bröd lock. Laxsmet läggs sedan på och runt om bakelsen. Fördela dillhacket runt bakelsen. Ställ in i kylen ett tag så den får safta till sig.
- Gör en ros av gravad lax och vips är bakelsen klar att serveras på en grön salladsbädd med räkor.