Halstrade pilgrimsmusslor med champagneskum och löjrom

46 röster
35 m
4

Lyxig förrätt med stekta pilgrimsmusslor i champagnesås. Toppas med en klick löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 msk smör
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk ljus maizenaredning
  • 0,5 dl champagne
  • olja, till stekning
  • 12 pilgrimsmusslor (handplockade)
  • ca 100 g löjrom
  • gräslök, till garnering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs löken tills den mjuknar, men utan att den tar färg. Häll över vin och buljong låt sjuda ner till hälften.
  2. Sila bort löken och tillsätt grädden. Låt småputtra i ca 10 min.
  3. Red av med maizena (låt den ej bli för tjock). Tillsätt champagnen innan servering. Den skummar lite då.
  4. Stek musslorna i olja i het panna drygt 1 min per sida. Salta och peppra.
  5. Lägg upp såsen på varma tallrikar. Lägg i musslorna och toppa dem med en sked löjrom och några gräslöksstrån.
15 september 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept