Halstrad tonfisk med cassavapuré

1 h 15 m + 2 h
4
Halstrad tonfisk med cassavapuré
Foto: TV4

Halstrad tonfisk med smak av koriander, vitlök och ingefära, serverad med en puré av cassavarot.

Dryck: Vitt vin, Hardys Nottage Hill Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


19 september 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1 h 15 m + 2 h
4

Du behöver

Tonfisk

  • 600-800 g tonfisk, 4 filéer
  • 7 msk olivolja
  • 6 msk soja
  • 2,5 tsk ingefära, riven
  • 5 klyftor vitlök, hackade
  • 2 krukor koriander, hackad
  • 3 lime, saften
  • 2,5 tsk socker
  • 0,5 dl olja, till stekning

Cassavapuré

  • 350-400 g cassavarot
  • 100 g smör, smält
  • ca 1,5 dl grädde
  • salt och peppar

Servering

  • 2 avokado, skivade

Gör så här

  1. Blanda olja, soja, ingefära, vitlök, koriander, limejuice och socker i en bunke. Lägg fisken i marinaden ställ den i kylen 2 timmar.
  2. Ta ut fisken ur marinaden 30 minuter innan stekning/grillning. Spara marinaden.
  3. Skala cassavan och dela på mitten. Avlägsna den trådiga strängen i mitten. Lyckas du inte kan du göra det efter att den kokat klart. Koka cassavan i cirka 25 minuter, tills den blir mjuk.
  4. Lägg i cassavan i en bunke med det smälta smöret. Mixa cassavan och tillsätt grädde. Mixa ett bra tag tills det blir en fin och jämn puré utan trådar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med ca 0,5 dl olja och stek fisken 1-2 min per sida. Den ska få en fin yta men vara rå i mitten.
  6. Häll den sparade marinaden i en liten kastrull och reducera tills det blir lite tjock, ca 2 minuter. Sila marinaden i kastrullen och låt stå.
  7. Lägg en klick cassavapuré på varje tallrik följt av den grillade fisken, avokado och marinaden.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept