Halstrad röding med bacon och spetskål

5 röster
45 min
4

Festlig och lättlagad rätt med halstrad röding som serveras med mjukkokt spetskål, bacon och kantareller. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 500 g potatis, fast med skal
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 spetskål
  • 100 g smör
  • 70 g kantareller, färska
  • smör till stekning
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär potatisen i jämna klyftor. Lägg i en ugnssäker form. Blanda med rikligt med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg.
  3. Strimla bacon och spetskål tunt. Bryn bacon i en stor kastrull tills det börjar få färg. Tillsätt spetskålen och smöret. Låt stå under lock på låg värme i ca 10 minuter.
  4. Stek kantarellerna på hög värme. Tillsätt lite smör när kantarellerna fått färg och pannan är torr.
  5. Halstra till sist rödingen i en het panna med skinnsidan nedåt. Servera rödingen med kål, kantareller och potatisklyftor.
27 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept