• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Halstrad röding med bacon och spetskål

Halstrad röding med bacon och spetskål
Foto: Tv4

Halstrad röding med bacon och spetskål

5 steg att laga

8 ingredienser

45 min

Festlig och lättlagad rätt med halstrad röding som serveras med mjukkokt spetskål, bacon och kantareller. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g fast potatis, med skal
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 spetskål
  • 100 g smör
  • 70 g kantareller, färska
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär potatisen i jämna klyftor. Lägg i en ugnssäker form. Blanda med rikligt med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg.
  3. Strimla bacon och spetskål tunt. Bryn bacon i en stor kastrull tills det börjar få färg. Tillsätt spetskålen och smöret. Låt stå under lock på låg värme i ca 10 minuter.
  4. Stek kantarellerna på hög värme. Tillsätt lite smör när kantarellerna fått färg och pannan är torr.
  5. Halstra till sist rödingen i en het panna med skinnsidan nedåt. Servera rödingen med kål, kantareller och potatisklyftor.