Halstrad lättrökt makrill med citron och salvia

0 röster
2 h
4-6 bufféportioner
Halstrad lättrökt makrill med citron och salvia
Foto: Tv4

Halstrad och rökt makrill med en syrlig citrondressing blir en populär rätt till sommarens alla buffébord. Enkel att tillaga och riktigt somrig i smakerna!

Visa mer
2 h
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 4 makrillfiléer
  • 2 msk salt
  • 4 msk socker
  • 2 citron
  • 1 färsk lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 förp salvia
  • svartpeppar, från kvarn
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort alla ben från makrillen. Blanda salt och socker och gnid in det i makrillfiléerna. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur. Torka sedan av salt och socker.
  2. Placera makrillen i ett kärl och tänd en rökpistol. Pumpa in rök och lägg på ett lock. Låt stå 1 timme. Gör om rökproceduren 1 gång till.
  3. Riv skalet av citronerna. Skala och skär ut det rena citronköttet. Pressa ur saften ur det som återstår.
  4. Skiva löken.
  5. Blanda citronsaft med olivolja, citronkött, skal och löken.
  6. Halstra makrillen och tillsätt salviablad på slutet. Slå på citrondressingen och häll över på ett fat med en gång. Vrid över svartpeppar från kvarnen.

Laddar fler recept...