Halstrad fisk med toscansk ljummen sallad och sardell och kaprisvinägrett

1 röst
30 m
4

Härlig sallad där vi tar hjälp av lite färdiga produkter, variera utbudet i salladen. Halstra fisken lätt men med krispig yta och var generös med vinägretten. /Fredrik

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Vinägrett

  • 4 msk kapris
  • 1 citron
  • 1 msk sardellpasta
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja

Sallad

  • 640 g fjordörret eller matig fisk, t ex lax marulk (i 4 bitar)
  • 70 g blandad sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 litet huvud spetskål
  • 1 dl rostad paprika
  • 1 dl kronärtskocka, inkokt
  • 1 förp oliver
  • 1 rödlök, i fina ringar
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett
    Fräs finhackad vitlök och schalottenlök i olivoljan. Vänd ner kapris, sardellpasta, finrivet citronskal och citronsaft . Låt den vara ljummen.
  2. Sallad
    Plocka salladen och skölj. Plocka grova blad av spetskålen och fräs det i olivolja i 2 min. Vänd ner resten av grönsakerna .
  3. Lägg ut kålen och salladen på ett fat. Fördela grönsakerna över.
  4. Halstra fisken i torr panna, ca 2-3 på var sida. Salta.
  5. Lägg fisken på salladen och toppa med vinägretten som ripplas över. Avsluta med att riva basilikan över.
26 februari 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept