Halstrad asiatisk lax med sojadressing

21 röster
30 m
4

En vacker och trevlig laxrätt med asiatisk influenser, serveras med en söt och het sojadressing!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sojadressing

  • 95 ml mörk soja
  • 35 ml fish sauce
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 lime, saften
  • 1 röd chili, tunt skivad

Halstrad lax med grönsaker

  • 1 stor zucchini
  • 2 silverlökar
  • 1 romanesco
  • olja, till stekning
  • 2 msk sojadressing
  • 650 g salmalax
  • sesamfrön
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • 1 lime, saften

Gör så här

  1. Sojadressing
    Blanda mörk soja, fish sauce och lönnsirap i en skål. Smaka av med pressad lime och tunt skivad chili efter smak.
  2. Lax och grönsaker
    Strimla zucchini (jag rekommenderar att ni använder er av en mandolin). Skala silverlöken och skär ut lökringar som är ca 1 cm breda. Skär bort buketter från romanesco.
  3. Blanchera lök och buketter från romanescon i saltat vatten ca 2-3 minuter. Det ska vara lite textur i grönsakerna.
  4. Fräs zucchini i en het panna med rapsolja i ca 1 minut. Tillsätt 2 msk sojadressing.
  5. Halstra laxen 1-1,5 minut på varje sida.
  6. Lägg upp grönsaker och laxen ovanpå. Strö över sesamfrön, hackad chili av båda färger efter smak. Toppa med sojadressing och lite pressad lime.
  7. Servera gärna rätten med citronris!
1 februari 2017

Laddar fler recept