Halloumi med chimichurri

halloumi chimichurri
Foto: Eva Hildèn
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Halloumi med chimichurri

14 ingredienser

1.5 h

Halloumi 2.0 med smakrik chimichurri och jalapeños. Denna rätt passar lika bra som tillbehör på grillbuffén som att ha huvudrollen på tallriken. Ett helt perfekt sommarrecept!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g halloumiost

Chimichurri

  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering

  • hel spiskummin, rostade
  • jalapeño

Gör så här

Håll skärmen tänd

Chimichurri

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Halloumi

  1. Skär osten i ca 1.5 cm tjocka skivor. Lägg osten i
  2. en fyrkantig skål eller burk och ringla över hälften av chimichurrin. Täck med plastfolie och låt marinera i kylskåp ca 1 timme.
  3. Grilla osten i grillstekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg osten på ett fat, ringla över resten av chimichurrin.
  5. Garnera med spiskumminfrön och jalapeño.