Halloumi med chimichurri
Halloumi med chimichurri
14 ingredienser
1.5 h
Halloumi 2.0 med smakrik chimichurri och jalapeños. Denna rätt passar lika bra som tillbehör på grillbuffén som att ha huvudrollen på tallriken. Ett helt perfekt sommarrecept!
Ingredienser
- 500 g halloumiost
Chimichurri
- 1 kruka basilika, finhackad
- 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
- 1 kruka färsk koriander, finhackad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 citron, rivet skal och saft
- 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar, nymalen
Garnering
- hel spiskummin, rostade
- jalapeño
Gör så här
Chimichurri
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
Halloumi
- Skär osten i ca 1.5 cm tjocka skivor. Lägg osten i
- en fyrkantig skål eller burk och ringla över hälften av chimichurrin. Täck med plastfolie och låt marinera i kylskåp ca 1 timme.
- Grilla osten i grillstekpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Lägg osten på ett fat, ringla över resten av chimichurrin.
- Garnera med spiskumminfrön och jalapeño.