Sätt ugnen på 190 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22 - 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan.
Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vit och pösigt med en elvisp.
Sikta i lite i taget av dom torra ingredienserna i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20 - 23 min. Gör ett stickprov.
Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna helt. Skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
Hallonsylt
Koka upp hallon, syltsocker och citronjuice tills sylten börjar tjockna lite. Gör gärna ett test på en kall tallrik genom att klicka ut en liten sked sylt. Känns den lös när den har svalnat kan du koka lite till.
Vispad mascarpone pannacotta:
Gör detta moment dagen innan.
Lägg gelatinblad i kallt vatten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt samman i en kastrull tillsammans med grädden och strösockret. Koka upp allt i kastrullen, ta av från värmen och lägg i gelatinblad och blanda runt.
Häll allt i en ren bunke, plasta och ställ in i kylen minst 7 tim. Ta ut pannacottan från kylen, tillsätt 250g mascarpone och visa allt till en fast och fluffig konsistens.
Fyll de olika tårtlagren med hallonsylten och pannacottan.
Italiensk maräng
Lägg äggvitan i en matberedare med visp.
Mixa och sila hallonen så att du får en slät hallonpuré.
Koka upp strösocker och vatten till 126 grader. Under tiden börjar du vispa äggvitorna på låg hastighet. När sockret visar cirka 110 grader börjar du vispa äggvitan lite snabbare, öka hastigheten på äggvitorna och vispa till en fast maräng. När termometern visar 126 grader tar du bort sockret från värmen, blandar försiktigt i hallonpuré och rör runt. Låt koka någon minut till sen så häller du sedan i sockret med en tunn stråle medan du vispar på max hastighet. Fortsätt vispa på max någon minut och sänk till mellan hastighet och vispa tills marängen är sval.
Fyll en spritspåse med önskad tyll och börja dekorera tårtan.