Hallon- och lakritsglass serverad i chokladskål

11 röster
4 h 30 min
4

Glass som du gör enkelt utan glassmaskin och serverar i en spektakulär chokladskål. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4 h 30 min
4

Du behöver

Glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 förp kondenserad mjölk, sötad (400 g)
  • 200 g hallon
  • 100 g turkisk peppar-karameller

Chokladskål

  • 4 vattenballonger
  • 200 g valfri choklad

Garnering

  • färska hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden med den kondenserade mjölken ungefär 10 minuter med elvisp, så att den blir fluffig.
  2. Mosa hallonen och pressa ut saften i en finmaskig sil. Sila i hallonsaften ifrån hallonen i gräddvispet.
  3. Krossa karamellerna med hammare eller stöt i en mortel. Tillsätt även dem och blanda samman allt försiktigt. Portionera i två vanliga matlådor (låga) ungefär 5-7 cm höga. Lägg över plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
  4. Chokladskålar
    Blås upp ballonger till önskad storlek och knyt ihop. Smält försiktigt ner chokladen i kastrull, ta bort ifrån plattan när det fortfarande är några bitar kvar och fortsätt rör om tills allting har smält, det hela tar ca 5 minuter.
  5. Doppa ballongen i chokladen och ställ på en plåt för att svalna helt, gärna 30 minuter i frysen. Servera glassen i chokladskålen, toppa med färska hallon och citronmeliss.
25 september 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept