Hallon- och lakritsglass serverad i chokladskål

Hallon- och lakritsglass serverad i chokladskål
Foto: Tv4

Hallon- och lakritsglass serverad i chokladskål

Av: Klara - Finspång

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

4 h 30 min

Glass som du gör enkelt utan glassmaskin och serverar i en spektakulär chokladskål. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 förp kondenserad mjölk sötad [400 g]
  • 200 g hallon
  • 100 g turkisk peppar-karameller

Chokladskål

  • 4 vattenballonger
  • 200 g valfri choklad

Garnering

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Håll skärmen tänd

Glass

  1. Vispa grädden med den kondenserade mjölken ungefär 10 minuter med elvisp, så att den blir fluffig.
  2. Mosa hallonen och pressa ut saften i en finmaskig sil. Sila i hallonsaften ifrån hallonen i gräddvispet.
  3. Krossa karamellerna med hammare eller stöt i en mortel. Tillsätt även dem och blanda samman allt försiktigt. Portionera i två vanliga matlådor (låga) ungefär 5-7 cm höga. Lägg över plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.

Chokladskålar

  1. Blås upp ballonger till önskad storlek och knyt ihop. Smält försiktigt ner chokladen i kastrull, ta bort ifrån plattan när det fortfarande är några bitar kvar och fortsätt rör om tills allting har smält, det hela tar ca 5 minuter.
  2. Doppa ballongen i chokladen och ställ på en plåt för att svalna helt, gärna 30 minuter i frysen. Servera glassen i chokladskålen, toppa med färska hallon och citronmeliss.