Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw
Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw
14 ingredienser
En mild coleslaw som passar bra till det lite salta och rökta köttet. Friterat tunnbröd finns att köpa färdigt men är lätt att göra själv.
Norrlandstapasen passar gott tillsammans med
Marinerad pilgrimsmussla med asiatisk sallad
samt
.
Håkans vintips: Rotari Rosé, Georg Breuer Riesling Sauvage eller Laurent Perrier Brut.
Ingredienser
- 12 skivor rökt renkött
- 12 bitar Västerbottensost, stavar
- ärtskott (några)
- 12 bitar tunnbröd, friterat
coleslaw:
- 125 g vitkål, finstrimlad (blandas med moroten)
- 125 g morot, finstrimlad (blandas med vitkålen)
- salt, till kokvattnet
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk salt
- 4 tsk Maizena majsstärkelse
- 6 msk vatten, kokande
- 0,5 dl majonnäs (gärna Hellmann's)
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Coleslaw: Lägg de strimlade grönsakerna i kokande saltat vatten. Låt stå någon minut, ta upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
- Blanda senapspulver, salt och Maizena. Häll över kokande vatten och rör till en slät smet. Ställ att svalna.
- Rör ner majonnäsen i den svalnade Maizena-blandningen.
- Vänd ner de rivna grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
- Servering: Fördela coleslaw, oststavar och ärtskott på renköttsskivorna, rulla ihop och ställ på tunnbrödsbitarna. Tryck till så de står stadigt.