Avokado- och löjromscocktail
Avokado- och löjromscocktail
10 ingredienser
Ska serveras riktigt kall. Glasen kan gärna stå i frysen en stund innan du lägger i ingredienserna.
Cocktailsen passar bra tillsammans med
Marinerad pilgrimsmussla med asiatisk sallad
och
Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw
.
Håkans vintips: Rotari Rosé, Georg Breuer Riesling Sauvage eller Laurent Perrier Brut.
Ingredienser
- 2 avokador
- 2 msk crème fraîche
- 1,5 msk citron, pressad
- salt
- 12 små snapsglas
- små dillvippor
- 2 msk rödlök, finhackad
- 200 g löjrom, avrunnen
- svartpeppar, nymalen
- 12 små trekanter av citron
Gör så här
- Gröp ur avokadon och kör med creme fraiche och citronsaft till slät kräm i en matberedare. Smaka av med salt.
- Fördela avokadokrämen i snapsglasen och toppa med dill, lök och löjrom. Avsluta med lite nymalen svartpeppar. Häng citronbiten på glas-kanten.