Räkslantar med ananaschips
Räkslantar med ananaschips
9 ingredienser
Ananaschipsen kan göras långt i förväg. Förvaras torrt.
Räkslantarna passar gott tillsammans med
Tomatfyllda minigifflar med sälta
och
Blomkålsterrine med grillad paprika och torkade oliver
.
Håkans vintips: Anna di Codorníu, Dr L Riesling eller Launois Blanc de Blancs Brut.
Ingredienser
Räkslantar:
- 140 g vattenkastanjer, avrunna
- 200 g råa, skalade gambas, frysta tinade
- 1 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk limefrukt, rivet
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 äggvita, uppvispad
- olja, till fritering
Servering:
- ananaschips, koriander eller körvel
Gör så här
- Ananaschips: Sätt ugnen på 90°. Skär ananasen i tunna skivor, lägg på en plåt med bakpapper och pudra curry över. Torka i ca 3 timmar.
- Räkslantar: Klappa vattenkastanjer och räkor helt torra. Hacka dem mycket fint eller kör i matberedare till färs. Smaka av med salt, peppar och limeskal.
- Pudra över Maizena och vänd ner äggvitan. Rör färsen smidig.
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Forma 12–15 små bollar eller slantar av färsen och släpp ned ett par åt gången. Fritera dem gyllenbruna.
- Ta upp bollarna med hålslev, låt dem rinna av på papper.
- Gör ett litet jack i bullen och sätt i en liten bit chips. Dekorera med örten.