Gubbröra med bröd

NYHET
Gubbröra med bröd
Foto: Köket.se
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Gubbröra med bröd

9 ingredienser

10 min + tid i kyl

Viktor Westerlind gästar Nyhetsmorgon och bjuder på riktigt goda rätter att njuta av både till midsommar och resten av sommaren.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g matjessill (eller 100 g ansjovis eller både och)
  • 3 msk rödlök, fint skuren
  • 3 msk gräslök, fint skuren
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 2-3 msk crème fraîche (eller majonnäs eller både och)
  • ev 1-2 msk orökt kaviar (valfritt)
  • ev 2 kokt potatis, tärnade (valfritt)

Servering

  • bröd
  • blandade örter (dill eller gräslök)

Gör så här

  1. Skär sillen eller ansjovisen i mindre bitar.
  2. Blanda sillen med övriga ingredienser.
  3. Krydda med några drag vitpeppar om du gillar det.
  4. Låt gärna röran mogna i kylen i några timmar innan serveringen.

Servering

  1. Toppa med lite färska örter så som dill eller gräslök.
  2. Servera gärna med ett grovt rågbröd, kavring eller knäcke.

Oftast brukar gubbröra innehålla ansjovis, men matjessill är verkligen en fullträff också. Du kan även blanda i lite potatis för att få en matigare röra om du vill.