Gubbröra i glas

Svensk potatis Gubbröra i glas
Foto: Svensk potatis

Gubbröra i glas

14 ingredienser

30 min

Potatis med sill och ägg i glas - en liten härlig gubbröra som passar perfekt som tilltugg eller förrätt till midsommar!

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g potatis, kokt och kall
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 50 g matjessill
  • 2 msk dill
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 citron, rivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 skiva kavring
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk rödlök, hackad

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Hacka sillen och äggen fint.
  2. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela potatisröran i små glas.
  4. Rosta kavring i brödrost eller i ugn på 150 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna och smula i mindre bitar.
  5. Garnera gubbröran med brödsmulor, gräslök och rödlök.
TIPS!
Fler tips!
Svensk potatis Lyxiga potatisplättar med löjrom

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer