Grön Rydberg med svamp och kål

koket.se
Grön Rydberg med svamp och kål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grön Rydberg med svamp och kål

19 ingredienser

Siri Barje bjuder på en grön variant av klassikern Biff Rydberg - här med grönkål och tre sorters svamp istället.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pepparrotssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk dijonsenap
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Grön Rydberg

  • 900 g fast potatis
  • 2 gula lökar (stora)
  • 400 g skogschampinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 50 g smör
  • 6 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 äggulor
  • ärtskott, till servering
  • några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
  2. Skala och skär potatisen i kuber, stek den frasig och gyllene i 3 msk rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna. Potatisen ska vara helt genomstekt, detta kan ta lite tid. Håll varmt.
  3. Hacka löken och stek den mjuk och lite karamellig i 3 msk rapsolja på låg värme.
  4. Stek svampen på hög värme tills all vätska är borta, tillsätt då smör och låt steka tills den är gyllene.
  5. Riv grönkål i mindre bitar och stek med svampen, salta och peppra.
  6. Servera potatis, lök, svamp, sås och en äggula var med ärtskott och droppa på tryffelolja!