Grön Rydberg med svamp och kål

Spela video Grön Rydberg med svamp och kål
Foto: TV4
4

Du behöver

Pepparrotssås

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Grön Rydberg

  • 900 g fast potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 400 g skogschampinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 50 g smör
  • 6 msk rapsolja
  • salt och peppar

Servering

  • 4 äggulor
  • ärtskott, till servering
  • några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
  2. Skala och skär potatisen i kuber, stek den frasig och gyllene i 3 msk rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna. Potatisen ska vara helt genomstekt, detta kan ta lite tid. Håll varmt.
  3. Hacka löken och stek den mjuk och lite karamellig i 3 msk rapsolja på låg värme.
  4. Stek svampen på hög värme tills all vätska är borta, tillsätt då smör och låt steka tills den är gyllene.
  5. Riv grönkål i mindre bitar och stek med svampen, salta och peppra.
  6. Servera potatis, lök, svamp, sås och en äggula var med ärtskott och droppa på tryffelolja!
Kommentera receptet

Fler goda recept