Grön Rydberg med svamp och kål

POPULÄRT
Grön Rydberg med svamp och kål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grön Rydberg med svamp och kål

37

6 steg att laga

19 ingredienser

Siri Barje bjuder på en grön variant av klassikern Biff Rydberg - här med grönkål och tre sorters svamp istället. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Pepparrotssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk dijonsenap
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Grön Rydberg

  • 900 g fast potatis
  • 2 gula lökar (stora)
  • 400 g skogschampinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 50 g smör
  • 6 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 äggulor
  • ärtskott, till servering
  • några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
  2. Skala och skär potatisen i kuber, stek den frasig och gyllene i 3 msk rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna. Potatisen ska vara helt genomstekt, detta kan ta lite tid. Håll varmt.
  3. Hacka löken och stek den mjuk och lite karamellig i 3 msk rapsolja på låg värme.
  4. Stek svampen på hög värme tills all vätska är borta, tillsätt då smör och låt steka tills den är gyllene.
  5. Riv grönkål i mindre bitar och stek med svampen, salta och peppra.
  6. Servera potatis, lök, svamp, sås och en äggula var med ärtskott och droppa på tryffelolja!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

5 smarriga burgare till helgen!

Helgtipset!

Läs mer