Grön Rydberg med svamp och kål

28 röster
4

Siri Barje bjuder på en grön variant av klassikern Biff Rydberg - här med grönkål och tre sorters svamp istället. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Pepparrotssås

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Grön Rydberg

  • 900 g fast potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 400 g skogschampinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 50 g smör
  • 6 msk rapsolja
  • salt och peppar

Servering

  • 4 äggulor
  • ärtskott, till servering
  • några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
  2. Skala och skär potatisen i kuber, stek den frasig och gyllene i 3 msk rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna. Potatisen ska vara helt genomstekt, detta kan ta lite tid. Håll varmt.
  3. Hacka löken och stek den mjuk och lite karamellig i 3 msk rapsolja på låg värme.
  4. Stek svampen på hög värme tills all vätska är borta, tillsätt då smör och låt steka tills den är gyllene.
  5. Riv grönkål i mindre bitar och stek med svampen, salta och peppra.
  6. Servera potatis, lök, svamp, sås och en äggula var med ärtskott och droppa på tryffelolja!
29 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept