Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche
Foto: TV4

Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

24

7 steg att laga

13 ingredienser

20m

Snabblagad soppa med vacker grön färg, toppad med pepparrot och kallrökt lax.

Dryckesförslag:

Mousserande vin; Victoria Prosecco Extra Dry, 77880-01

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 600 g frysta ärtor
  • 5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2,5 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 100 g kallrökt lax, finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan, fräs i olja tills allt är mjukt.
  2. Tillsätt gröna ärter, vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt koka i 2 min.
  3. Ta från värmen och häll i grädden.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
  5. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
  6. Blanda den finrivna pepparroten med créme fraiche och finstrimlad, kallrökt lax.
  7. Servering
    Servera soppan i skålar toppad med pepparrotsblandningen.