Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

20m
4
Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche
Foto: TV4

Snabblagad soppa med vacker grön färg, toppad med pepparrot och kallrökt lax.

Dryckesförslag:

Mousserande vin; Victoria Prosecco Extra Dry, 77880-01

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 maj 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
, koncentrerad
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2,5 msk pepparrot
, finriven
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 100 g kallrökt lax, finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan, fräs i olja tills allt är mjukt.
  2. Tillsätt gröna ärter, vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt koka i 2 min.
  3. Ta från värmen och häll i grädden.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
  5. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
  6. Blanda den finrivna pepparroten med créme fraiche och finstrimlad, kallrökt lax.
  7. Servering
    Servera soppan i skålar toppad med pepparrotsblandningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept