Grillade svampspett med japansk coleslaw

6 röster
40 min
4

En grön variant av den japanska rätten yakitori där kycklingen har bytts ut mot champinjoner. Till svampspetten serveras en japansk colelslaw. 

Tips! Om du använder träspett kom ihåg att lägga dem i blöt innan du trär upp svampen på dem. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g champinjoner
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk honung

Kålsallad

  • 500 g vitkål, färsk
  • 1 päron
  • 1 morot
  • 1 rödlök

Dressing

  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, saften och finrivet skal
  • 1 cm ingefära, finriven
  • 1 liten klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja

Till servering

  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • klibbigt ris

Gör så här

  1. Ta bort foten på svampen. Skär av den nedre vita delen på salladslöken (spar det gröna till coleslawen). Varva champinjoner och den vita salladslöken på dubbla träspett.
  2. Blanda ihop soja och honung till en marinad i en skål.
  3. Skiva vitkålen tunt. Skala och riv moroten på rivjärn. Riv även päronet. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär även det gröna från salladslöken tunt.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  5. Blanda vitkål, morot, päron, rödlök och salladslök med dressingen. . Grilla spetten tills de är gyllene, pensla hela tiden med marinaden.
  6. Blanda ner sesamoljan i den resterande marinaden. Pensla blandningen på de färdiggrillade spetten.
  7. Servera med coleslaw och ris. Strö över sesamfrön och gräslök.
21 juli 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept