Grillade sardiner i vinblad
Grillade sardiner i vinblad
9 ingredienser
40 m
Små paket av vinblad, sardiner och citron som läggs på grillen.
Ingredienser
- 1 kg sardiner, urbenade med huvuden kvar
- 30 vinblad, tvättade och sköljda i kallt vatten
- 1 msk torkad oregano
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 3 msk olivolja
- 1 citron, tvättad och skivad
- 1 kruka färsk bladpersilja, plockad
- salt
- olivolja
Gör så här
- Blanda sardiner, oregano, citronjuice och 3 msk olivolja i en tallrik.
- Häll upp olivolja i ytterligare en tallrik. Vänd vinbladen, ett i taget, i oljan. Lägg vinbladet på en skärbräda och fyll en sardin, en halv citronskiva, lite salt och bladpersilja. Rulla ihop och upprepa tills alla sardiner är inrullade i vinblad.
- Grilla 3-4 minuter på varje sida.