Grillade sardiner i vinblad

Grillade sardiner i vinblad
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Grillade sardiner i vinblad

9 ingredienser

40 m

Små paket av vinblad, sardiner och citron som läggs på grillen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg sardiner, urbenade med huvuden kvar
  • 30 vinblad, tvättade och sköljda i kallt vatten
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, tvättad och skivad
  • 1 kruka färsk bladpersilja, plockad
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda sardiner, oregano, citronjuice och 3 msk olivolja i en tallrik.
  2. Häll upp olivolja i ytterligare en tallrik. Vänd vinbladen, ett i taget, i oljan. Lägg vinbladet på en skärbräda och fyll en sardin, en halv citronskiva, lite salt och bladpersilja. Rulla ihop och upprepa tills alla sardiner är inrullade i vinblad.
  3. Grilla 3-4 minuter på varje sida.