Grillade ostron med parmesanost

Fredrik Eriksson ny

Grillade ostron med parmesanost

7 ingredienser

15 min

Fredrik Eriksson gästar Nyhetsmorgon och bjuder på grillade ostron med parmesanost, spenat och vitlök.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 ostron
  • olivolja
  • spenat
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Öppna och frigör ostronen från muskeln.
  2. Lägg ostronen på en duk så att de torkar.
  3. Droppa lite olivolja på ostronen inför grillningen.
  4. Fräs spenat med schalottenlök och vitlök.
  5. Tillsätt en skvätt grädde samt parmesanost och låt det koka ihop.
  6. Grilla ostronen i 30 sekunder på varje sida i en grillpanna.
  7. Servera spenaten i skalen och lägg ostronen ovanpå.