Grillade grönsaksspett med halloumi och fuskig bearnaisesås

15 röster
45 min
4

Somrig rätt med grillade halloumi- och grönsaksspett och kokt färskpotatis. Till serveras en snabblagad och supergod variant på den klassiska bearnaisesåsen.

Tips! Kom ihåg att lägga grillspetten i blöt innan du trär upp grönsakerna så att inte spetten tar eld när de läggs på grillen. Skär grönsakerna och halloumi i jämnstora bitar så blir det lättare att grilla spetten.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 1 färsk gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 kruka dragon
  • 0,5 kruka persilja
  • 200 g färskost
  • 1 msk vinäger
  • 1 zucchini
  • 2 förp halloumi
  • 2 röda paprikor
  • 10 champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 påse blandad sallad
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Fortsätt med beakrämen. Hacka löken fint och stek den genomskinlig i smöret och låt svalna.
  3. Finhacka dragon och persilja. Blanda örter, lök, salt, peppar och vinäger med färskosten. Ställ kallt fram till servering.
  4. Skär zucchini, halloumi och paprika i kuber. Dela champinjonerna. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  5. Varva grönsaker och halloumi på grillspett. Ta två träpinnar till varje spett så snurrar inte grönsakerna runt.
  6. Vispa ihop rapsolja, rosmarin och dijonsenap. Pensla spetten med blandningen. Grilla spetten tills de har fått fin färg.
  7. Servera grillspetten med potatis, beakräm och gärna en sallad.
14 juli 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept