Grillade grönsaker med två sorters såser

Grillade grönsaker med två sorters såser NY1
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade grönsaker med två sorters såser

8

22 ingredienser

30 min

Mängder av olika grönsaker grillas och serveras med två sorters goda såser och grillat bröd. En perfekt sommarmiddag!

läs mer
Sponsrat
epoq greige kök

Få en varm känsla i köket

Inspireras av årets härligaste trendfärger!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 paprikor
  • 1 knippe gul lök
  • 1 spetskål
  • 1 lantbröd
  • 2 citroner

Marinad

  • 5 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk soja
  • 1 krm salt

Sås 1

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 2 msk tahinipasta
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • salt

Sås 2

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe mynta
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Sås 1
    Blanda ihop yoghurt med tahini, grovhacka mandeln och blanda ned. Smaka av med salt.
  2. Sås 2
    Hacka alla örterna till sås 2, vänd ned i yoghurten och riv ned vitlök. Smaka av med salt.
  3. Grill
    Vispa ihop marinaden.
  4. Skiva zucchini och aubergine. Dela spetskålen i 4 delar.
  5. Dela paprikorna på längden.
  6. Pensla zucchini, aubergine och spetskål med marinaden.
  7. Grilla grönsakerna randiga.
  8. Dela citronerna och grilla dem med snittytan med tills lite brända.
  9. Skiva upp brödet och grilla på.
  10. Servera allt på en stor skärbräda med såserna och citronen.