Grillad kyckling med smakrik glaze och krämig potatissallad

Mutti Grillad kyckling med smakrik glaze med krämig potatissallad
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad kyckling med smakrik glaze och krämig potatissallad

17 ingredienser

45 min

Grillad kyckling penslad med en mustig glaze serveras med en krämig potatissallad med smak av dijon och parmesan. En magiskt god middag att bjuda på till vårens och sommarens grillkvällar.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklinglårfilé

Glaze

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk honung
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • 700 g delikatesspotatis
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 50 g parmesanost, riven
  • 65 g rucolasallad

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt sedan svalna något. Halvera potatisen eller låt vara hel om det är riktigt små potatisar.
  2. Tänd grillen och låt den bli varm.
  3. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin.
  4. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, olivolja och riven parmesanost i en skål.
  5. Blanda krämen med potatisen, rödlök och rucola.
  6. Blanda samman alla ingredienser till glazen.
  7. Gnid in kycklingen med lite olja, salta och peppra. Grilla kycklingen tills den fått lite färg och pensla sedan på glazen i omgångar tills den karamelliseras och kycklingen är genomstekt. Var försiktig så du inte penslar för mycket så det droppar ner i grillen.
  8. Servera den grillade kycklingen med den krämiga potatissalladen.