Grillad kyckling penslad med en mustig glaze serveras med en krämig potatissallad med smak av dijon och parmesan. En magiskt god middag att bjuda på till vårens och sommarens grillkvällar.
Koka potatisen och låt sedan svalna något. Halvera potatisen eller låt vara hel om det är riktigt små potatisar.
Tänd grillen och låt den bli varm.
Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, olivolja och riven parmesanost i en skål.
Blanda krämen med potatisen, rödlök och rucola.
Blanda samman alla ingredienser till glazen.
Gnid in kycklingen med lite olja, salta och peppra. Grilla kycklingen tills den fått lite färg och pensla sedan på glazen i omgångar tills den karamelliseras och kycklingen är genomstekt. Var försiktig så du inte penslar för mycket så det droppar ner i grillen.
Servera den grillade kycklingen med den krämiga potatissalladen.