Grillad kyckling med caesardressad potatissallad

Grillad kyckling med caesardressad potatissallad

5

23 ingredienser

45 min

Marinerad grillad kyckling och en riktigt krämig potatissallad med caesardressing, sparris och parmesan. Det här kommer bli en succérätt till sommaren grillkvällar.

läs mer
Cervera Landmann gasolgrill

Gasolgrill Triton PTS 4.0

Gasolgrill från Landmann av god kvalitet och stor matlagningsyta - för en smidig grillkväll med gott resultat! Trevlig sommar önskar Cervera!

Läs mer

Ingredienser

portioner4

Marinerad kyckling

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 75 g parmesanost, finriven
  • 2 dl matolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatissallad

  • 700 g delikatesspotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad
  • 25 g parmesanost
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt gärna marineras över natten.
  2. Koka potatisen mjuk. Om potatisarna är små kan de vara hela i salladen, annars halverade. Koka eller grilla sparrisen och skär ner till mindre bitar. Skiva silverlöken tunt och skär ner romansalladen till lagom stora bitar.
  3. Lägg alla ingredienser till caesardressingen i en bunke och mixa med en stavmixer till en tjock och fin dressing.
  4. Blanda potatis, sparris, silverlök och romansallad med dressingen och lägg upp på serveringsfat. Hyvla över parmesan och avsluta med lite citronzest.
  5. Tänd gasolgrillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt. Servera tillsammans med potatissalladen.
TIPS!
läs mer
Cervera grillad pizza med sparris, citron och burrata

Fler tips från Cervera!

Här hittar du fler goda recept och inspiration från Cervera!

Läs mer