Grillad isbergssallad med halstrad lax och mango

3 röster
1 h
4

Ljuvligt somrig rätt med grillad isbergssallad, halstrad lax, mango och en fräsch limedressing.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lax (gärna salma)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 mango
  • 2 isbergssallad (små)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl koriander, plockad
  • 4 räkchips
  • 0,75 dl korianderfrö, rostade och mortlade

Limedressing

  • 3 limefrukter, pressad saft och rivet skal
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1,5 dl koriander, hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt (efter smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strö salt och honung på laxen, blanda och grava i ca 20 minuter.
  2. Skala och strimla mangon.
  3. Blanda sedan alla ingredienser till limedressingen.
  4. Hetta upp en stekpanna (alt. grill utomhus). Dela isbergssalladen på hälften eller i tre delar om de är stora. Grilla eller stek salladen utan fett tills den får en fin och grillad färg, gör samma på andra sidan. Det tar ungefär 2-3 minuter per sida. Lägg upp salladen på ett stort fat och ställ tillbaka stekpannan på värmen.
  5. Blanda mangon med limedressingen och lägg ovanpå salladen.
  6. Skär laxen i bitar om 5 cm. Skär sedan i tre bitar fast inte helt rakt igenom så laxen fortfarande hänger ihop på ena sidan. Halstra laxen hastigt på ena sidan i stekpannan alt. bränn av med en brulee brännare.
  7. Lägg laxen ovanpå mangon, klicka över crème fraiche, lägg på koriander, toppa med ett räkchips och korianderfrön.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...