Fräs lök och timjan i smör på låg värme utan att det får färg, ca 1 minut. Det är viktigt att det inte får färg.
Tillsätt vin och koka tills ca 1,5 dl återstår.
Häll i fond och reducera till hälften.
Tillsätt grädden och koka upp.
Red av med majsstärkelse blandat med vatten ock koka upp så att såsen får en fin konsistens.
Mixa i smör med en stavmixer och smaka av såsen med vit miso eventuellt salt, peppar och en skvätt citronsaft.
Vårprimörer
Koka rödbetor och potatis för sig i olika kastruller, använd sticka för att känna när dem är klar efter ca 20 minuter.
Skölj rödbetorna snabbt i kallt vatten, skala dem och skära dem i mindre bitar. Dela potatisen på hälften.
Skölj mangolden och koka i ca 1,5 minuter och skölj under rinnande kallt vatten och krama ut vattnet.
Dela rädisorna.
Grillad gös
Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. Grilla fisken på medelvärme med skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter.
Servering
Värm upp mangolden, rädisorna, betorna och potatisen i en stekpanna och pressa gärna lite citron över. Servera hela rätten med krasse.