Grillad entrecote med pepprig rotsellerigratäng
Grillad entrecote med pepprig rotsellerigratäng
20 ingredienser
45 m
En perfekt grillad entrecote med krämig rotfruktsgratäng och söt tomatsallad. Bättre än såhär kan det knappast bli!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Rotsellerigratäng
- 2 gula lökar, skalade
- 2 klyftor vitlök, skalade
- 500 g rotselleri, skalad
- 500 g fast potatis, skalad
- 50 g smör
- 5 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 2 msk mixade pepparsorter som grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar
- salt
Tomatsallad
- 400 g romanticatomater
- 2 salladslökar
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 knippe basilika
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Entrecote
- 800 g fin hängmörad entrecôte
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Gratäng
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skiva, lök, vitlök, selleri och potatis. Fräs löken och vitlöken i smöret. Slå på grädde och mjölk och låt koka upp. Lägg i selleri och potatis. Låt koka ca 5 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna. Smaka av med pepparn och salt.
- Lägg över gratängen i en form och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills den är mjuk och har fått fin färg.
Tomatsallad
- Gör under tiden tomatsalladen. Dela tomaterna på längden, skiva lök och blekselleri tunt. Blanda alla ingredienser och och smaka av med salt och peppar.
Entrecote
- Dela köttet i 2 eller 4 bitar. Salta och peppra. Grilla till perfektion till ca 52 grader i innertemperatur. Låt köttet vila 5 minuter innan servering. Tranchera eventuellt upp det om du grillade två stora bitar.