Gravlaxtoast på vörtbröd

koket.se
Gravlaxtoast på vörtbröd
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gravlaxtoast på vörtbröd

10 ingredienser

30 min

Gravlaxtoast på vörtbröd med sellerisallad och senap blir en god rätt att bjuda på i jul.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sellerisallad

  • 0,25 rotselleri
  • 1 äpple ingrid marie
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 knippe gräslök, finhackad

Servering

  • 4 skivor vörtbröd
  • 2 msk smör
  • gravad lax (se recept sen tidigare)
  • senap (god sort)

Gör så här

Sellerisallad

  1. Skär rotsellerin tändsticksstavar (julienne).
  2. Koka stavarna i lättsaltat vatten i 1 minut. Kyl sedan ner och låt rinna av ordentligt.
  3. Strimla äpplet.
  4. Blanda sedan alla ingredienser.

Servering

  1. Smörstek vörtbrödet och låt svalna något.
  2. Fördela gravlaxen på toasten och toppa med salladen samt lite god senap.