Gravad röding

koket.se
Gravad röding
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström

Gravad röding

5 ingredienser

2 dygn

"De flesta serverar gravad lax på julbordet men jag skulle vilja slå ett slag för att byta ut den odlade norska laxen mot svensk röding. Dels har den djupare smak men det är också en mindre fisk vilket gör att det går betydligt fortare att grava. Välj gärna en grönlistad röding som den vildfångade från Vättern." /Jessie Sommarström

Se Jessie Sommarström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • röding

Kryddblandning

  • 1 dl salt
  • 2 dl strösocker
  • 24 vitpepparkorn, krossade (8 korn per dl kryddblandning)
  • dill

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från rödingen.
  2. Blanda allt till kryddblandningen. Använd en dl kryddblandning per kg fisk.
  3. Gnid in filéerna med kryddblandningen.
  4. Strö den hackade dillen på köttsidan och lägg ihop filéerna mot varandra.
  5. Lägg filéerna i en plastpåse och förslut. Lägg påsen i kylen i ca 1,5 dygn. Vänd 3–4 gånger.