• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Gratinerade pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

11 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

pilgrimsmusslor

  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 dl vispgrädde, gärna laktosfri
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Jordärtskockskräm

  • 200 g jordärtskocka
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost, gärna laktosfri
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk tomatjuice
  • 2 msk olivolja
  • persilja, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • vitt bröd
  • 100 g champinjoner, skivade och stekta
  • 8 skalade räkor

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor
    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda finhackad vitlöksklyfta, färskpressad citronjuice och hackad persilja med olivolja, salt och peppar.
  2. Lägg pilgrimsmusslorna i varsitt skal eller i små portionsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela kryddblandningen över. Vispa vispgrädde fast. Blanda ner äggula, salt och peppar. Skeda blandningen över musslorna och lägg till två räkor. Gratinera i ca 10 minuter.
  3. Jordärtskockskräm
    Skala och koka jordärtskockorna mjuka i grädden. Finhacka vitlöken och stek den gyllenbrun i lite smör/olivolja. Tillsätt detta till den gräddkokande jordärtskockan. Mixa eller passera jordärtskockan och grädden och kyl det hela.
  4. Tillsätt philadelphiaosten och vispa krämen helt slät. Smaka av med salt och vitpeppar. Garnera med blandade finplockade örter samt droppar av tomatjuice.
  5. Garnering
    Servera med stekta champinjoner, vitt bröd och skalade räkor.
28 november 2018